Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta için gerekli malzemeler:
Kek için:
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
3 tatlı kaşığı kakao
½ çay bardağı sıvı yağ
3 fincan şeker
3 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt

Krema için:
2 paket krem şanti
1.5 su bardağı süt

Çikolata sosu:
3 çay bardağı süt
3 çay bardağı şeker
1.5 çay bardağı su
3 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 tatlı kaşığı kakao

Ağlayan Pasta yapılışı:
Kekin hazırlanışı:
1- Derin bir kabın içine yumurta ve şeker koyularak kabarıncaya kadar mikserle karıştırılır.
2- Üzerine sırayla yağ ve kakao eklenerek çırpmaya devam edilir.
3- Son olarak elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilerek 1 dakika daha karıştırılır.
4- Hazırlanan karışım önceden yağlanmış kek kabına aktarılır.
5- Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
6- Kek fırından çıkar çıkmaz üzerine süt dökülür ve soğumaya bırakılır.
7- Soğuyan kekin üzerine krema sürülür.
8- Son olarak kremalı kekin üzerinde çikolata sosu gezdirilerek buzdolabında en az 2 saat bekletilir.

Kremanın hazırlanışı:
1- Krem şanti ve süt kabın içine koyulur ve homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırılır.
2- Buzdolabında en az 1 saat bekletilir.

Çikolata sosunun hazırlanışı:
1- Tüm malzemeler bir tencerenin içine koyulur ve sürekli karıştırarak pişirmeye başlanır.
2- Muhallebi kıvamına gelince ateşin altı söndürülür.

Etiketler:




Yorum Yaz