Antep Fıstıklı Baklava

Antep Fıstıklı Baklava Tarifi

Tatlı Tarifleri

22 Aralık 2012

ekledi.

Yorum Yaz

4013 kez incelendi.

Antep Fıstıklı için malzemeler:
Hamur için;
3 adet yumurta
2 su bardağı su
400 g tereyağı
½ paket kabartma tozu
1 kg baklavalık un
1 çay kaşığı ucu tuz (hamuru daha sağlamlaştırmak amaçlı)Açmak için;
1 paket nişasta

İç için;
250 g

Üzerine;
250 g eritilmiş margarin

Şerbeti için;
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Hamurun Yapılışı:
1-
Hamur için gerekli malzemeler un hariç bir kaba alınıp karıştırılır.

2- Üzerine azar azar un ilave edilerek hamurun kulak memesi kıvamına gelmesi sağlanır.

3- Yoğrulan hamurun üstü bezle örtülerek 30 dakika dinlendirilir.

4- Dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde 20 adet beze yapılır.

5- Her beze üzerine nişasta ilave edilerek oklava yardımıyla açılır. Bu sırada içine konacak olan margarin eritilir.

6- Bir tepsinin içine 1 adet yufka yerleştirilip üzerine eritilen margarin ilave edilir.

7- Birinci yufkanın üstüne ikinci yufka konup aynı işlem uygulanır.

8- Üçüncü yufkaya da aynısı yapılır; fakat dördüncü yufkaya sıra geldiğinde yağlama işleminden sonra arasına ceviz içi dökülür. Yukarıdaki işlem tüm yufkalar bitene kadar tekrar edilir; yani 3 yufka yağlanır, dördüncü yufkaya yağ hariç Antep fıstığı konur.

9- Tepsiye yerleştirme işlemi bittikten sonra baklava kesilir ve üzerine eritilmiş margarinin geri kalan kısmı dökülür.

10- Önceden 180 oC’ye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir ve üzerine şerbet ilave edilir. Baklava sıcak, şerbet soğuk olmalıdır.

Şerbetin Yapılışı:
1- Su ve şeker bir tencereye aktarılıp iyice karıştırılır ve orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirilir. Üzerine limon suyu eklenerek ateş söndürülür.

2- Şerbet soğumaya bırakılır.

Not: Şerbet soğuk, baklava sıcak olmalıdır.

Etiketler: , ,




Yorum Yaz

kolay yemek tarifleri - kolay yemek tarifleri - google sitemap - google görsel sitemap - izmirliyiz.com - guzelbirgun.com

domain DMCA.com