Aysonu Kurabiyesi

Aysonu Kurabiyesi

Bu kurabiye eski zamanlarda ay sonlarında evde bakliyat kalmadığı zaman yapılırmış. Tadı oldukça lezzetli; yapması da o kadar pratik.

Aysonu Kurabiyesi için malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 çorba kaşığı margarin
1 adet limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Aysonu Kurabiyesi yapılışı:
1- Derin bir kabın içerisine yumurta ve şeker koyularak çırpıcı ile karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
2- Üzerine yoğurt ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.
3- Diğer malzemeler sırasıyla eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
4- Hazırlanan hamur 30 dakika dinlendirilir.
5- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak istenilen şekil verilir ve yağlanmış tepsiye dizilir.
6- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
7- Fırından çıktıktan sonra üzerine şeker dökülür.

Etiketler:




Yorum Yaz