Ayva Reçeli Tarifi

Ayva Reçeli Tarifi

Ayva Reçeli için gerekli malzemeler:
2 kg ayva
6 su bardağı toz şeker
5-6 tane karanfil
1 yemek kaşığı limon suyu

Ayva Reçeli yapılışı:
1- Ayvalar 4 parçaya bölünür, kabukları soyulur ve çekirdek kısımları ayıklanır.
2- Yıkanan ayvalar, ince dilimler halinde doğranır. Ya da istenirse rende de yapılabilir.
3- Derin bir tencereye konan ayvalar, 2 bardak su ilave edilerek 10-15 dakika süreyle, yumuşayıncaya kadar pişirilir(tencerenin kapağı kapalı olmnalıdır).
4- Pişen ayvaların üzerine 6 su bardağı toz şeker ve karanfiller ilave edilerek orta hararetli ateşte 30-40 dakika kaynatılır. Kaynama esnasında üzerinde biriken köpükler kaşık veya kevgir yardımıyla alınır.
5- Ocağı kapatmadan önce, son aşamada limon suyu ilavesi yapılmalıdır. Bu, reçelimizin jölelenmesini önleyecektir.
6- Soğuduktan sonra, kavanozlara aktarılıp buzdolabında muhafaza edilmelidir.

Etiketler: ,




Yorum Yaz