Bayram sofralarında dikkat edilmesi gerekenler

Bayram sofralarında dikkat edilmesi gerekenler

’nda sevdiklerinizle buluştuğunuz lezzetli sofraları hazırlarken nelere dikkat etmelisiniz? Kaçınmanız gereken yiyecekler nelerdir? BTA’nın Sağlıklı Yemekler Şefi Mark Decker, bayram sofralarınız için altın öneriler verdi.

BTA’nın Sağlıklı Yemekler Şefi Mark Decker, bayram sofralarında dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde listeledi:

• “Bayram döneminde, sağlıklı beslenmeye uygun, hafif gıdalar tercih edilmesini öneriyorum.
• Beyaz undan üretilen unlu mamullerden uzak durmak ya da en azından miktar olarak tüketimini azaltmak mantıklı bir tercihtir. Bunun yerine lifli, daha çok besleyiciler içeren, yani daha çok tok tutan ve daha az kalorili ürünlerin tüketilmesini öneriyorum.
• Şeker tüketimini azaltmak her zaman faydalıdır, özellikle bayramda bu konuya dikkat etmek gerekir. Tozşekerin yerine birkaç doğal alternatif piyasada bulunuyor. Örneğin hurma özü bu konuda iyi bir alternatiftir.
• Bayramda yeşil sebzeler, ıspanak, pazı, karalahana, roka, kuzukulağı, Ege otları gibi alternatiflerin tüketilmesi faydalıdır. Sebze ve meyve tüketimi sağlıklı beslenme için çok önemlidir.”

Tadında Anadolu restoranlarında lezzetli yöresel ot yemeklerini, sebze yemeklerini bulabilir, Cakes&Bakes’in zengin menüsünden hafif ve düşük kalorili seçeneklere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bayramda Cakes&Bakes ve Tadında Anadolu, lezzetli ve hafif sofralarda buluşmak isteyen misafirlerine geniş seçenekler sunuyor.

BTA hakkında:

TAV Havalimanları’na bağlı olarak Türkiye, Gürcistan, Makedonya, Tunus ve Suudi Arabistan’da toplam 10 havalimanında ve İstanbul Deniz Otobüsleri’nde uluslararası standartlarda yiyecek içecek hizmeti sunan BTA, Bilintur, Tepe ve Akfen gruplarının ortaklığı ile 1999 yılında kuruldu ve Ocak 2000’de faaliyete geçti.

Havalimanlarında ve İstanbul Deniz Otobüsleri’nde 500 aşçısıyla günde yaklaşık 90 bin yolcuyu ağırlayan BTA, dünya mutfaklarının zengin menü seçeneklerini konuklarına sunuyor. BTA, havalimanlarında 35 bin metrekarelik alanda, 13 bin 600 kişilik oturma kapasitesiyle 24 saat, sayıları 150’ye ulaşan kafe, bar, restoran ve büfelerde hizmet veriyor.

BTA, 2011’in ikinci yarısından itibaren ise yılda yaklaşık 50 milyon yolcunun kullandığı İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) iskeleleri, arabalı vapur ve feribotlarında 9438 metrekarelik alanda, 3 bin 400 kişilik oturma kapasitesiyle, sayıları 75’e ulaşan kafe ve büfelerde hizmet veriyor.

Etiketler: ,




Yorum Yaz