Bergama Çığırtması

Bergama Çığırtması

Bergama Çığırtması için gerekli malzemeler:
1 kg. ince uzun patlıcan
yarım kilo domates
100 gr. yeşil biber
1 su bardağı zeytinyağı
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Bergama Çığırtması hazırlanışı:
Şerit şerit kesilen patlıcanlara, bıçakla enine ve boyuna yapılır ve acısının çıkması için 20 dakika süreyle tuzlu suda bekletilir ve sıkılır. Kızdırılmış zeytinyağında azcık öldürerek kızartılır. Sonrasında yağdan alınıp başka bir tavada bekletilir. Yeşil biberler de kızartılıp üzerine konur. Domatesler küp küp doğranır ve üzerine ilave edilir. En üste de sarımsak eklenir. Kızartma yağından üzerlerine biraz dökülüp, tavanın üzerine kapak kapatılmış bir şekilde domatesler pişinceye kadar pişirilir.

 

Etiketler:




Yorum Yaz