Bezelye Çorbası

Bezelye Çorbası

Bezelye Çorbası için gerekli malzemeler:
10 su bardağı et suyu
1 su bardağı kuru bezelye
2 adet küçük havuç
2 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için:
1 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı

Garnitür için:
1 su bardağı un
½ küçük paket margarin
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

Bezelye Çorbası yapılışı:
1- Bezelye yıkanıp ayıklandıktan sonra 5 saat soğuk suda bekletilir. İsteğe bağlı olarak bu süre 1 gece de olabilir.
2- Soğan ve havucun kabukları soyulup soğan rendelenir veya rondodan geçirilir, havuç ise küçük daire şeklinde kesilir.
3- Tencerenin içerisine tereyağı, soğan ve havuç konup kısık ateşte kavrulur.
4- Üzerine un ilave edilerek 3 dakika daha kavrulur.
5- Bu esnada üzerinde yazan tarife göre et suyu pişirilir. İsteğe bağlı olarak kendiniz de et suyu hazırlayabilirsiniz.
6- Hazırlanan et suyu ve suda bekletilen bezelye unlu karışımın üzerine ilave edilir ve kısık ateşte bezelye püre kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
7- Çorba süzülür ve suyuna tuz serpilerek kısık ateşte pişirmeye bırakılır. Bu esnada terbiyesi hazırlanır ve çorbanın üzerine ilave edilerek 5 dakika daha pişirilir.
8- Garnitürü hazırlamak için unla tereyağı karıştırılır. Üzerine yumurta ve tuz ilave edilerek yoğrulur. Yoğrulmuş hamur parçalara ayrılarak küçük dilimler halinde kesilir. Daha sonra yağ ile orta ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur.
9- Pişen hamur, çorbanın üzerine ilave edilerek servise hazır hale getirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz