Brokoli Salatası

Brokoli Salatası

Brokoli salatası yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli husus salata yapımında kullanılacak olan brokolidir. Çünkü bazıları çiğ olarak bazıları da az pişmiş olarak yemeyi tercih eder. Brokoliyi çiğ yemek istemeyenler; brokoliyi 1 dakika haşlanmış suda bekletebilir. Böylece brokoli salatanın üzerinde diri kalmaya devam edebilir ve rengi de daha açık olabilir. Brokoli 2 dakika kaynamış suda bekletilirse brokolinin tamamı pişer; ancak daha uzun bekletilirse brokoli diriliğini kaybeder. Brokoli Salatası için gerekli malzemeler:
10-15 adet taze brokoli (isteğe bağlı değişebilir)
Yarım kase rendelenmiş badem
Yarım kase ince dilimlenmiş jambon
Çeyrek kase ince doğranmış kırmızı soğan
1 kase donmuş bezelye
1 kase maydanoz
2 çorba kaşığı elma sirkesi
2 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz

Brokoli Salatası yapılışı:
1- Bir tencereye azıcık su ve tuz koyarak kaynatınız. Üzerine brokoliyi ilave edip 1-2 dakika pişirdikten sonra süzüp hızlıca buz dolu kabın içinde bekletilir. Böylece daha fazla pişmesi önlenir.
2- Servis kabına brokoli, badem, jambon, ince dilimlenmiş soğan ve bezelyeyi koyunuz. Ayrı bir kapta mayonez, sirke ve balı karıştırınız. Daha sonra bu karışımı servis kabına ilave edip yavaşça karıştırınız.

Etiketler:




Yorum Yaz