Cevizli Baklava

Cevizli Baklava

Cevizli Baklava için malzemeler:
Hamur için;
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
½ çay bardağı sıvıyağ
½ paket kabartma tozu
½ kg un
1 çay kaşığı ucu tuzAçmak için;
1 paket nişasta

İç için;
1 kase ince dövülmüş ceviz

Üzerine;
250 g eritilmiş margarin

Şerbeti için;
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Hamurun Yapılışı:
1-
Hamur için gerekli malzemeler un hariç bir kaba alınıp karıştırılır.
2- Üzerine azar azar un ilave edilerek hamurun kulak memesi kıvamına gelmesi sağlanır.
3- Yoğrulan hamurun üstü bezle örtülerek 30 dakika dinlendirilir.
4- Dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde 30 adet beze yapılır.
5- Her beze üzerine nişasta ilave edilerek oklava yardımıyla açılır. Bu sırada içine konacak olan margarin eritilir.
6- Bir tepsinin içine 1 adet yufka yerleştirilip üzerine eritilen margarin ilave edilir.
7- Birinci yufkanın üstüne ikinci yufka konup aynı işlem uygulanır.
8- Üçüncü yufkaya da aynısı yapılır; fakat dördüncü yufkaya sıra geldiğinde yağlama işleminden sonra arasına ceviz içi dökülür. Yukarıdaki işlem tüm yufkalar bitene kadar tekrar edilir; yani 3 yufka yağlanır, dördüncü yufkaya ceviz içi konur.
9- Tepsiye yerleştirme işlemi bittikten sonra baklava kesilir ve üzerine eritilmiş margarinin geri kalan kısmı dökülür.
10- Önceden 180 oC’ye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir ve üzerine şerbet ilave edilir. Baklava sıcak, şerbet soğuk olmalıdır.

Şerbetin Yapılışı:
1-
Su ve şeker bir tencereye aktarılıp iyice karıştırılır ve orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirilir. Üzerine limon suyu eklenerek ateş söndürülür. 2- Şerbet soğumaya bırakılır.

Not: Şerbet soğuk, baklava sıcak olmalıdır.

Etiketler:




Yorum Yaz