Cevizli Ekmek

Cevizli Ekmek

Cevizli Ekmek malzemeler:
1 su bardağı ılık su
3 adet kesme şeker
1 paket hamur mayası
yarım çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
4 çorba kaşığı çiçekyağı
1 bardak kaba dövülmüş ceviz
un

cevizli ekmekCevizli Ekmek yapılışı:
Bir bardak ılık su içinde maya eritilir. Bir kap içine tüm malzemeler konur ve hazırladığımız mayalı su karışıma ilave edilir. Un ilavesi de yapılarak elde edilen hamur, üzeri örtülerek 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamurun içine cevizler ilave edilir. Hamur, orta büyüklükte(25-30cm çapında)  yuvarlak ve önceden yağlanmış fırın tepsisine aktarılır. Bir fincan suda 2 adet kesme şekerin eritilmesi ile elde edilen şekerli su hamurun üzerine sürülerek hamur tepsiye yayılır. Bu işlem ekmeğin üst kısmının iyi kızarmasını sağlar.
Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına konur. 25-30 dakika kalır. Ekmeğimizin üst kısmı kızarınca tepsi fırından çıkarılır. Ekmeğin üzerine fırça yardımıyla su sürülür. Bu şekilde ekmeğin kabuğunun çok sert olmaması sağlanır. Ekmek soğumaya bırakılır.

Etiketler:




Yorum Yaz