Cevizli Kadayıf Dolması

Cevizli Kadayıf Dolması

Kadayıf Dolması için gerekli malzemeler:
500 gr. burma kadayıf
200 gr. iri dövülmüş ceviz
2,5 su bardağı toz şeker
yarım limon suyu
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı su
2 su bardağı sıvı yağ (kızartma amaçlı kullanılacak)
isteğe bağlı olarak kaymak

cevizli kadayıf dolmasının kızartılmadan önceki hali

Kadayıf Dolması yapılışı:
1- Kadayıftan koparılacak, avuç içine sığabilecek büyüklükteki parçaların arasına, dövülmüş ceviz konur ve bükerek kadayıf rulo haline getirilir.
2- Yumurta ve süt, bir kap içinde çırpılır. Hazırladığımız rulolar bu karışıma bulanır ve kızgın yağda kızartılır.
3- Diğer tarafta 2,5 su bardağı su içinde 2,5 su bardağı toz şeker eritilir, içine yarım limonun suyu da ilave edilerek kaynatılmak sureti ile hazırlanan şerbet soğumaya bırakılır.
4- Kızaran dolmalar sıcak haldeyken, ılımış durumdaki şerbetin içine atılır. Çok fazla bekletmeden servis tabağına alınır.
5- Tercihe bağlı olarak üzerine kaymak konabilir.

cevizli kadayıf dolması tarifi, cevizli kadayıf dolması nasıl yapılır

Püf noktaları:
* Bu tatlının sıcak olarak ikramı daha leziz olacaktır.
* Kadayıf ve ceviz bükülürken çok sıkmayıp yumuşak bırakılmalıdır.
* Hazırlanan rulolar hemen kızartılmayacaksa, buzlukta saklanmalı ve kızartmadan hemen önce çıkarılmalıdır.

Etiketler: ,




Yorum Yaz