Çiğ Börek

Çiğ Börek

Çiğ Börek için malzemeler

  • 1 kg un
  • 400 gr dana kıyma
  • 2 büyük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı çiçekyağı
  • karabiber
  • yarım bardak su

 

Çiğ Börek yapılışı

  1. Undan 1 su bardağı kadar un ayrılır, kalan una 1 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı çiçekyağı ve yarım bardak su eklenerek hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurulur.Yarım saat süreyle dinlenmeye bırakılır.
  2. Hamur dinlenirken, iç hazırlanır. 400 gr kıymanın içine 2 adet soğan soyulup rendelenir, tuz ve karabiber ilave edilir. Yarım bardak su ile kıyma ile kıyma yumuşatılır.
  3. Dinlenmiş olan hamur, yaklaşık mandalina büyüklüğünde 20 parçaya ayrılır. Ayrılan parçalara unla yuvarlak şekil verilir. Bunlar, hamuru yoğurduğumuz kaba konur ve üzerleri örtülür.
  4. Hamur topları una bulanarak tezgahın üzerinde oklava yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açılır. hazırlanan içten 1 yemek kaşığı kadar alınıp yarısına sürülür. Sürülmeyen yarısı kıymalı kısmın üzerine kapatılır. Kapatılan kenardan tırtıklı kesici ile kesilerek şekil verilir. Hazırlanan çiğ börekler unlanmış bir tepsi ya da tezgahın üzerine sıralanırlar.
  5. Çukur kızartma tenceresine yarım litre çiçekyağı konur. Yağ ısınınca hazırladığımız çiğ börekler çevirerek kızartılır. Kızaranlar kağıt havlu üzerine çıkarılarak yağı süzülür.
  6. Sıcak servis yapılır

Not: İstenirse kıyma yerine 250 gr lor peyniri kullanarak peynirli çiğ börek de yapabilirsiniz.

Etiketler:




Yorum Yaz