Çin Böreği Tarifi

Çin Böreği Tarifi

Çin böreği, çay saati ikramı olarak yapmaktan da yemekten de keyif duyacağınız, beğeni toplayacak lezzetli bir börektir. Eğer şimdiye kadar denemedi iseniz yapmanın ve yemenin tam zamanı!

Çin Böreği için malzemeler:
4 adet yufka
250 gr. kıyma
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
yarım çay bardağı ince bulgu
2 baş soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta sarısı
3/4 su bardağı çiçek yağı
1 çay bardağı galeta unu
isteğe göre bir miktar kırmızı pul biber

çin böreği tarifi

Çin Böreği  yapılışı:
1- Önce böreğimizin içini hazırlayalım. Bunun için; kıyma kavrulur, soğanlar rendelenip ilave edilir. 2-3 dakika daha kavrulur. Sıcak su içinde 5 dakika ıslatılıp kabaran bulgur, tuz karabiber ve isteğe bağlı olarak bir miktar kırmızı pul biber ilave edilir.
2- Yufkalar dörde katlanır. Sigara böreği gibi üç eşit parçaya bölünür (1 yufkadan 12 parça). Bölünen yufkalar, 2 tanesi üst üste gelecek şekilde k0nur. Arasına fırça ile sıvı yağ sürülür.Uzun kenarına hazırlanan iç malzemeden konularak sigara böreği gibi sarılır.
3-Fırın kağıdı serilmiş tepsiye hazırladığımız börekler sıralanır ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Üzerlerine galeta unu serpilir.
4-Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.

Not: İsteğe bağlı olarak, hazırladığınız çin böreklerini, fırında pişirmek yerine çırpılmış yumurta sarısına ve galeta ununa bulanarak sıvı yağda da kızartabilirsiniz.

Etiketler:




Yorum Yaz