Çipuralı Deniz Börülcesi

Çipuralı Deniz Börülcesi

Çipuralı Deniz Börülcesi için gerekli malzemeler:
4 adet çipura
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı çam fıstığı
500 gr deniz börülcesi

Çipuralı Deniz Börülcesi hazırlanışı:
Deniz börülcelerini bol, kaynar suda kılçıklı kısımlarında sıyrılıncaya kadar haşlayın ve süzdürün. Kök tarafından tutup elinizle sıkıp çekerek iç kısmındaki kılçığını çıkarın, bir kenarda biriktirin. Bu şekilde tamamını ayıklayın. Bir tavaya zeytinyağı ve çam fıstıklarını koyup fıstıklar hafifçe renk alana kadar kavurun. Sarımsağı ezip ekleyin ve renk alınca hazırladığınız deniz börülcelerini ekleyip 4_5 dk daha kavurun. Çipurayı temizleyip kurulayın ve fileto çıkarın. Üzerini tuzlayın ve eritilmiş tereyağı sürün. Izgara ve ya kömür ateşinde fazla harlı olmamak kaydıyla 7_10 dakika her iki tarafını pişirin. Tabağa önce deniz börülcelerini yayıp üzerine çipura balığını koyun, sıcak olarak servis edin.

Etiketler: ,




Yorum Yaz