Domatesli Börülce

Domatesli Börülce

Domatesli Börülce için malzemeler:
750 g taze börülce
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 adet orta boy soğan
3 adet orta boy domates
¾ çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
bir tutam tuz

Domatesli Börülce yapılışı:
1- Taze börülceler iyice yıkanıp kılçıkları ayıklanır.

2- Soğanın kabukları soyulup küp şeklinde küçücük doğranır.

3- Sarımsağın kabukları soyulup havanda iyice ezilir.

4- Domatesler iyice yıkanıp kabukları soyulduktan sonra küp şeklinde doğranır.

5- Ayıklanmış börülceler tencereye yerleştirilir. Üzerine domates, sarımsak ve soğan ilave edilir ve yaklaşık 3 dakika pişirilir.

6- Toz şeker, tuz ve limon suyu ilavesi yapılır ve 3-4 dakika daha ağzı kapalı tencerede pişirilir.

7- Son olarak üzerine sıcak su ilave edilir ve orta ateşte börülceler yumuşak bir kıvama gelene kadar pişirilir.

8- İsteğe bağlı olarak sıcak ya da soğuk olarak servis yapılır.

Etiketler:




Yorum Yaz