Düğün Çorbası
Düğün Çorbası Tarifi:
8 su bardağı et suyu
200 g dana veya koyun kuşbaşı eti
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Terbiyesi için:
2 adet yumurta sarısı
1 adet limon
Düğün Çorbası Yapılışı:
1- Kuşbaşı doğranmış et su ile pişirilir ve bir kenara ayrılır.
2- Un ve 1 bardak soğuk et suyu karıştırılarak bulamaç haline getirilir.
3- Geri kalan et suyu ve et kaynatılarak üzerine daha önce hazırlanan unlu karışım yavaş bir şekilde ilave edilir.
4- Son olarak tuz eklenip 10-12 dakika pişirilir. Bu esnada çorbanın terbiyesi hazırlanır. Yumurtanın sarısı ve limon küçük bir kapta çırpılır; kaynayan çorbaya ilave edilerek 3-4 dakika daha pişirilir.
5- Üzerine tereyağlı kırmızıbiber sosu ilave edilerek servise hazır hale getirilir.