Ekmek Tatlısı

Ekmek Tatlısı

Malzemeler

  • 1 adet beyaz ekmek (1 gün bayatlamış)
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı çiçekyağı
  • 1 parça limon kabuğu

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su

 

Yapılışı:

  1. Önce şerbetimizi hazırlayacağız. Bununn için; 2,5 su bardağı su içine 2 bardak toz şeker konup kaynatılır. İsteğe göre bir parça limon kabuğu veya bir kaç karanfil eklenir. Şerbet soğumaya bırakılır.
  2. Ekmek, bir parmak kalınlığında dilimlenir.
  3. Yumurtalar bir kap içine kırılıp çırpılır.
  4. Bir tavaya bir subardağı çiçekyağı konur. Yağ ısınınca, ekmekler yumurtaya bulanıp, tavada her iki tarafı kızarıncaya kadar çevrilir.
  5. Tavadan çıkarılan ekmekler önceden hazırlamış olduğumuz, ılık durumdaki şerbetin içine atılır. Ters yüz edilerek 1 dakika kadar bekletip dışarı alınırlar. Düz bir tepsiye dizilen ekmeklerin üzerine, kalan şerbet dökülür.
  6. Servis yaparken üzerine dövülmüş ceviz eklenir.

Etiketler:




Yorum Yaz