Enginar Dolması Tarifi

Enginar Dolması Tarifi

Enginar Dolması için gerekli malzemeler:
4 adet içli enginar
200 gr. Kıyma
2 yemek kaşığı pirinç
2 limon
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık un
Dereotu, tuz

Enginar Dolması
Hazırlanışı:
Enginarları bir parmak uzunlukta bırakıp, sapların fazlasını kesiniz. Dış kabuklarını sap kısmına yakın yerlere doğru kırarak sert yapraklarını kesiniz. Uç kısmından da biraz kesip bir çay kaşığıyla göbeğindeki fırça gibi tüyleri kesiniz. Bolca limonla ovup, unlu, tuzlu suya atınız. Etli dolma içini hazırlayınız. Enginarları unlu sudan çıkarıp, yıkayıp, içlerini doldurunuz. Tencereye yerleştiriniz. Su ve bir limon suyu koyup, enginarların üzerini kağıtla kaplayınız. Harlı ateş üzerinde enginarlar yumuşayıncaya dek pişiriniz.

 

Etiketler:




Bu yazı için 2 yorum yapıldı:

  1. Funda diyor ki:

    Enginar dolması küçüklüğümden beri en sevdiğim yemek… Çok güzel anlatmışsınız ama halen enginar dolmasını yemek, yapmaktan daha keyifli görünüyor! :)

  2. melike diyor ki:

    Selam,

    Enginar dolması ile ilgili bir tüyo vermek istiyorum. Enginar dolmasının en son göbek kısmını (yumuşak kısım) yemenizi ve üzerine bir bardak soğuk su içmenizi tavsiye ederim. Ağzınızda bıraktığı hissi kelimelerle anlatmak imkansız!

Yorum Yaz