"antioksidan" ile Etiketlenen Konular

Diyetisyen & Yaşam Koçu Gizem Şeber'in önerileri ile kivi yemeye başlamanızı öneriyoruz. Ekşi tadı ve tüylü dokusu ile en sevdiklerimizden olmasa da, kışın sofralarımızda mutlaka bulunması gereken bir meyve kivi. Bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmıyor, yaşlanmayı da geciktiriyor. ANTİOKSİDAN! Kivi, antioksidan etkili meyvelerden biri. Hücreleri serbest radikaller adı verilen zararlı maddelerden koruyor. İçerdiği flavanoid ve karotenoid adı verilen öğeler ile DNA’mızı yani genlerimizin yapısını...
Uzmanlara göre bitkisel süt olarak tanımlanan üzüm suyu, kan yapıcı ve antioksidan özelliğinin yanı sıra vücudun kalp ve damar hastalıklarından korunmasına da yardımcı oluyor. Üzüm ve üzüm suyunun kan yapıcı ve antioksidan özelliklerinin yanı sıra uzmanlar, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan üzüm suyunun kalp hastalıklarına karşı kalkan etkisi oluşturduğunu belirtiyor. A, B ve C vitaminleri, potasyum ve demir açısından oldukça...