"balık yemekleri" ile Etiketlenen Konular

Sardalya Köftesi için gerekli malzemeler: 1 kg sardalya bir avuç un ve tuz Sardalya Köftesi yapılışı: Sardalyalar ayıklanır, içindeki kılçıklar çıkarılıp yıkanır ve tuzlanır. Una bulandıktan sonra kızgın yağda kızartılır.
Kağutta Levrek için gerekli malzemeler (2 kişilik): 250 gr. ince dilimlenip jülyen doğranmış rezene 185 gr. çapraz şekilde üçe kesilmiş sultani bezelye 125 gr. dilimlenmiş havuç 4 adet levrek filetosu 1 adet limon 1,5 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) 2 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze tarhun otu Yağlı kağıt Kağutta Levrek hazırlanışı: Fırını 215 dereceye ayarlayın. Her biri 45 santimetre uzunluğunda dört parça yağlı kağıt kesin. Her parçayı ikiye katlayın,...
Izgara Somon için gerekli malzemeler (4 kişilik): 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı esmer şeker 1 çorba kaşığı bal 450 gr. temizlenmiş kuşkonmaz 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan 2 çorba kaşığı hardal 1 çorba kaşığı soya sosu 4 somon fileto tuz ve karabiber Izgara Somon hazırlanışı: Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tereyağı ve esmer şekeri bir kaseye alın. Mikrodalga fırında yaklaşık 30 saniye eritin. Hardal, soya...
Limon Soslu Lüfer Izgara için gerekli malzemeler(2 kişilik): 2 adet lüfer fileto 1/2 demet pazı 1 limonun suyu 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 5-6 adet kapari 1 adet kıyılmış kırmızı kapya biber 1 adet havuç 1 tutam toz şeker 1 adet kabak 2 çorba kaşığı domates püresi 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik tuz Limon Soslu Lüfer Izgara hazırlanışı: Kabakları julyen doğrayın. Havucun yarısını halka şeklinde kesin. Zeytinyağını ısıtın Havuçları hafif yumuşayıncaya kadar pişirin....