"et yemekleri" ile Etiketlenen Konular

Soğanlı Yahni için malzemeler (8 kişilik): 1.5 kg arpacık soğan 500 g kuşbaşı et 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı sirke 1 su bardağı sıvı yağ (soğanı kızartmak için) 1 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ (eti pişirmek için) Soğanlı Yahni yapılışı: 1- Soğanlar kabuklarının çabuk soyulabilmesi için 1 saat suda bekletilir. 2- Düdüklü tencerenin içerisine et ve sıvıyağ (1 çay bardağı) koyularak 3-4 dakika kavrulur. 3- Üzerine...
Büryan bir göçmen yemeği olup fırında piliç etiyle pişirilen özel bir tariftir. Tavuk Büryan için malzemeler: 6 adet baget 3 adet orta boy soğan 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı haşlanmış tavuk suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz (daha&helliip;)
Etli Nohut için gerekli malzemeler: 2 su bardağı nohut 250 g kuşbaşı et 2 adet orta boy soğan 2 adet domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası 4 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Etli Nohut yapılışı: 1- Nohudun taşları temizlenir ve bol suda iyice yıkanır. Daha sonra 1 gece boyunca ılık ve tuzlu suda bekletilir ve sabah tekrardan yıkanıp 20-25 dakika boyunca haşlanır. 2- Haşlama işleminden sonra nohut süzülür ve...