"pilav tarifi" ile Etiketlenen Konular

Limonlu Pilav için gerekli malzemeler: 150gr. pirinç 100 gr. ton balığı 1 adet limon limon kabuğu 1 adet çarliston biber 2 çay kaşığı zeytinyağı Limonlu Pilav hazırlanışı: Pirinçleri haşlayın. Bu sırada ince kıyılmış çarliston biber, limon suyu ve zeytinyağını iyice karıştırın. Pirinçleri süzün ve servis için kullanacağınız tabağa koyun. Üzerine ton balığı ve limon suyunu ekleyin ve iyice karıştırın. Pilavınızın üzerine limon kabuğu rendesi yapın. Afiyet olsun!
Sebzeli Pilav için gerekli malzemeler: 1 su bardağı pirinç 2 bardak suya eklenmiş 1 adet dana bulyon 2 yemek kaşığı zeytinyağı 5-6 adet taze soğan 1 demet dereotu 1 büyük çay bardağı taze bakla içi tuz Sebzeli Pilav hazırlanışı: Pirince, zeytinyağı ve et suyu eklenir. Ayıklanmış taze bakla içi, ince doğranmış taze soğan ve doğranmış dereotu da eklendikten sonra orta ısıda pişirilir.