"pilav tarifleri" ile Etiketlenen Konular

Misafirleriniz için özel ve değişik tariflerden oluşan bir sofra hazırlamak istediğinizde kullanabileceğiniz güzel bir tarif vermek istiyorum bugün size: Şalgamlı Pilav. Görüntüsü ile cezbedici, tadı güzel bir ikram. Şalgamlı Pilav Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinç 2.5 su bardağı şalgam suyu 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı nar ekşisi ya da limon suyu 1 çay kaşığı tuz 1 demet dereotu ½ demet taze nane 10 adet kornişon turşu 1 su...
Tane tane bir pilav yapmayı herkes ister, ancak bunun için bazı püf noktaları bilmek gerekir. Bunun için kendi özel pilav tarifimi sizinle paylaşıyorum. Malzemeler: 2 su bardağı pilavlık pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3 su bardağı ılık su 6 adet tane karabiber 2 adet kesme şeker ince bir dilim limon 1 tatlı kaşığı tuz (pirincin ıslatılacağı suya koymak için) 1 çay kaşığı tuz 1 adet et...
Limonlu Pilav için gerekli malzemeler: 150gr. pirinç 100 gr. ton balığı 1 adet limon limon kabuğu 1 adet çarliston biber 2 çay kaşığı zeytinyağı Limonlu Pilav hazırlanışı: Pirinçleri haşlayın. Bu sırada ince kıyılmış çarliston biber, limon suyu ve zeytinyağını iyice karıştırın. Pirinçleri süzün ve servis için kullanacağınız tabağa koyun. Üzerine ton balığı ve limon suyunu ekleyin ve iyice karıştırın. Pilavınızın üzerine limon kabuğu rendesi yapın. Afiyet olsun!
Safranlı Pilav malzemeler: 1 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 1 adet tavuk bulyon 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı safran ve tuz Safranlı Pilav yapılışı: 1- Ayıklanıp, yıkanan pirinç 30 dakika tuzlu suda bekletilir. 2- 2 su bardağı suya 1 adet tavuk bulyon atılıp kaynatılır. İçine safran ilave edilir. Safran rengini tavuk suyuna verinceye kadar kaynatmaya devam edilir. 3- Tencereye 2 kaşık zeytinyağı konulup ısıtılır ve pirinçler ilave...
Sebzeli Pilav için gerekli malzemeler: 1 su bardağı pirinç 2 bardak suya eklenmiş 1 adet dana bulyon 2 yemek kaşığı zeytinyağı 5-6 adet taze soğan 1 demet dereotu 1 büyük çay bardağı taze bakla içi tuz Sebzeli Pilav hazırlanışı: Pirince, zeytinyağı ve et suyu eklenir. Ayıklanmış taze bakla içi, ince doğranmış taze soğan ve doğranmış dereotu da eklendikten sonra orta ısıda pişirilir.
Domatesli Pilav için gerekli malzemeler: 2 büyük çay bardağı pirinç 2 büyük çay bardağı su 1 çay bardağı donmuş bezelye 2 yemek kaşığı mısıryağı 1 küçük soğan 2 domates 1 çay kaşığı zencefil tozu 1 sarı dolmalık biber 1 çay kaşığı kırmızı biber yarım demet maydanoz tuz Domatesli Pilav hazırlanışı: Dilim doğranmış soğanları yağda 4-5 dakika süreyle pişirin. Domatesleri küçük dilimler haline getirin, sarı dolmalık biberi doğrayın, maydonozu kıyın ve pirinç ile su dışındaki tüm...