"pilav" ile Etiketlenen Konular

Safranlı Pilav malzemeler: 1 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 1 adet tavuk bulyon 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı safran ve tuz Safranlı Pilav yapılışı: 1- Ayıklanıp, yıkanan pirinç 30 dakika tuzlu suda bekletilir. 2- 2 su bardağı suya 1 adet tavuk bulyon atılıp kaynatılır. İçine safran ilave edilir. Safran rengini tavuk suyuna verinceye kadar kaynatmaya devam edilir. 3- Tencereye 2 kaşık zeytinyağı konulup ısıtılır ve pirinçler ilave...
Domatesli Pilav için gerekli malzemeler: 2 büyük çay bardağı pirinç 2 büyük çay bardağı su 1 çay bardağı donmuş bezelye 2 yemek kaşığı mısıryağı 1 küçük soğan 2 domates 1 çay kaşığı zencefil tozu 1 sarı dolmalık biber 1 çay kaşığı kırmızı biber yarım demet maydanoz tuz Domatesli Pilav hazırlanışı: Dilim doğranmış soğanları yağda 4-5 dakika süreyle pişirin. Domatesleri küçük dilimler haline getirin, sarı dolmalık biberi doğrayın, maydonozu kıyın ve pirinç ile su dışındaki tüm...