"şerbetli tatlı" ile Etiketlenen Konular

Kadayıf Dolması için gerekli malzemeler: 500 gr. burma kadayıf 200 gr. iri dövülmüş ceviz 2,5 su bardağı toz şeker yarım limon suyu 4 adet yumurta 1 su bardağı süt 2,5 su bardağı su 2 su bardağı sıvı yağ (kızartma amaçlı kullanılacak) isteğe bağlı olarak kaymak Kadayıf Dolması yapılışı: 1- Kadayıftan koparılacak, avuç içine sığabilecek büyüklükteki parçaların arasına, dövülmüş ceviz konur ve bükerek kadayıf rulo haline getirilir. 2- Yumurta ve süt, bir kap içinde...
Yaz aylarında en çok tüketilen meyvelerden biri vişnedir. Vişnenin hafif mayhoş tadıyla yapılan tatlılar, tatlının tadını hafifletir. Eve gelen misafirlere yapılacak hafif ve hoşlarına gidecek olan bu vişneli ekmek tatlısı, kaymakla servis edilir. Malzemeler: 6 dilim kabukları temizlenmiş tost ekmeği 75 g tereyağı 600 g çekirdekleri çıkartılmış vişne 3 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 6 adet kaymak (daha&helliip;)
Lor Tatlısı için malzemeler: 250 g tuzsuz lor peyniri 2 adet yumurta ½ su bardağı şeker ½ su bardağı un ½ su bardağı pirinç unu 1 çay kaşığı limon suyu 1 paket kabartma tozu Yeşil fıstık Şerbet için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 3 damla limon suyu Hamurun yapılışı: 1- Derin ve geniş bir kaba lor peyniri koyularak ufalanır. 2- Üzerine yumurta ilave edilip iyice karıştırılır. 3- Bu karışıma sırayla şeker, un, pirinç...
Tarçınlı Lor Tatlısı için malzemeler: 250 g tatlı lor peyniri 1 çorba kaşığı tarçın ½ kg baklavalık yufka Ufalanmış ceviz Şerbet için: 2 su bardağı şeker 1.5 su bardağı su 3 damla limon suyu (daha&helliip;)
Bu tatlıyı ilk kez İzmir’in Tire ilçesinde yemiştim. İlk gördüğümde lor peyniri ve karadutun uyumlu olabileceği hiç aklıma gelmemişti. İkram edilen tatlıdan bir çatal alınca tadına doyum olmadı ve bir çırpıda bütün tabağı silip süpürdüm. Özellikle kahvaltılarda yemek için çok hafif bir tatlıdır. Malzemeler: 500 g tatlı lor 500 g dut 3.5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su ½ adet limon (daha&helliip;)
Lokma Tatlısı için gereli malzemeler Hamur için: 2 su bardağı un ¾ su bardağı su 1 çorba kaşığı kuru maya 1 adet orta boy yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 2 adet kesme şeker 1 çay kaşığı tuz Şerbet için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 3 damla limon suyu (daha&helliip;)
Yapımı göründüğünden daha kolay olan tulumba tatlısı, şuruplu bir Türk tatlısıdır. Yaz aylarında üzerine sade dondurma konularak da yenilebilir; şerbetin tadını hafifletir. Malzemeler: 4 adet yumurta Yarım kahve fincanı tereyağı 1 ¼ kahve fincanı su 4,5 kahve fincanı un 1 kahve kaşığı tuz 1,5 bardak sızma zeytinyağı veya mısırözü yağı (kızartmak için) Şurubu için: 2 bardak toz şeker 2 bardak su 1 tatlı kaşığı limon suyu Şurubun Yapılışı: 1- Şeker ve suyu bir tencereye...
Revani için Malzemeler: Kek için; 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı un 1 su bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı zeytinyağı (daha&helliip;)
Cevizli Baklava için malzemeler: Hamur için; 3 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 su bardağı yoğurt ½ çay bardağı sıvıyağ ½ paket kabartma tozu ½ kg un 1 çay kaşığı ucu tuz (daha&helliip;)
Ailece, özellikle bayramlarda yapmayı tercih ettiğimiz, çok güzel bir şerbetli tatlıdır kalburabastı. Kalburabastı için malzemeler: Hamur için; 3 su bardağı un 200 g margarin 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 veya 2 çorba kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ceviz (daha&helliip;)
Şerbetli tatlı sevenlerin genellikle favorilerinden olan şekerpareyi henüz tatmadıysanız siz de denemelisiniz! Şekerpare için gerekli malzemeler: Hamur için; 250 g tereyağı veya margarin (yumuşak) 2 adet yumurta 4 çorba kaşığı irmik 1 su bardağı pudra şekeri veya ½ su bardağı şeker 2 çorba kaşığı hindistan cevizi 4 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şerbet için; 3 su bardağı şeker 4 su bardağı su ½ limon suyu (daha&helliip;)
Şambali için gerekli malzemeler: 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 2 su bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 100 gr. fıstık 1 yemek kaşığı limon suyu Şurup için: 3,5 bardak şeker 2,5 bardak su Şurubun yapılışı: 2,5 bardak suya 3,5 bardak şeker ilave edilerek kaynatılır. 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir. Limon suyu, şurubun şekerlenmesini önler. Tercihe bağlı olarak şurubun içine birkaç adet...