"sirke" ile Etiketlenen Konular

Sebze-meyve tüketmenin faydalarının saymakla bitmeyeceği tartışılamaz bir gerçek. Ancak bu besinlerin tüketilmesinin yanı sıra temizlenmesi daha da önemli. Uzmanlar, çoğu zaman suyun bile sebzelerin temizlenmesi için yeterli olmadığını, en uygun dezenfekte yönteminin “sirke ile yıkama” olduğunu vurguluyor… Kışın en çok tükettiğimiz ıspanak, pırasa, lahana gibi sebzelerde bulunan toprak kalıntıları ve bakteriler sebebiyle yiyeceklerin çok iyi temizlenmesi gerekiyor. Sebze temizliğinde çok önemli...
Elma sirkesini sizde evinizde kolayca yapabilirsiniz. Gerekenler sadece; elma kabukları, tuz ve su. Peki nasıl mı? İşte tarifi; Yıkanmış elma kabukları bir kavanozun içine konur. Üzerlerine tuz serpilir ve kavanoz su ile doldurulur. Kavanozun ağzı açık olarak beklemeye bırakılır. Sirke kokusu çıkmaya başlayınca süzülüp cam bir şişeye konur. Salata ve turşuların yapımında kullanabileceğimiz elma sirkemiz artık hazırdır.