Galeta Unlu Tavuk Dilimleri

galeta unlu tavuk dilimleri tarifi

Yemek Tarifleri

17 Mart 2013

ekledi.

Yorum Yaz

6018 kez incelendi.

Galeta Unlu Tavuk Dilimleri için gerekli malzemeler:
750 gr.
1 su bardağı
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için)

Galeta Unlu Tavuk Dilimleri Yapışı:

1- Etler parmak kalınlığında ve uzunluğunda dilimlenir. Dilimler derince bir kase içine alınır ve üzerine bir bardak süt dökülür. 1-2 saat kadar sütün içinde dinlendirilir. Kaseden süt süzülür.
2- Bir kap içinde; yumurta sarısı, kabartma tozu, un, kimyon, karabiber, tuz karıştırılır. Hazırladığımız bu karışım, dilimlerin üzerine ilave edilir.
3- Yağ tavaya konur ve kızdırılır. Tavuk dilimleri tek tek galeta ununa bulandıktan sonra tavaya konulur. Kızaran tavuk dilimleri tavadan alınıp, üzerine kağıt havlu serilmiş tabağa alınır.
4- Tercihe bağlı olarak yanında patates püresi ve/veya pilavla servis yapılır.

Etiketler: ,




Yorum Yaz

kolay yemek tarifleri - kolay yemek tarifleri - google sitemap - google görsel sitemap - izmirliyiz.com - guzelbirgun.com

domain DMCA.com