Gelincik Kavurması Tarifi

Gelincik Kavurması Tarifi

Gelincik Kavurması için gerekli malzemeler:
500 gr gelincik otu
1 baş kuru soğan
3 tane yeşil soğan, 1 pırasa
1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası
3 yumurta, zeytinyağı

Gelincik Kavurması Hazırlanışı:
İnce doğranmış kuru soğan, taze soğan ve pırasa kızdırılan zeytinyağında sotelenir. İçine birer yamek kaşığı domates ve biber salçası ilave edilir. Yıkanmış ve ince doğranmış gelincikler de içine atılarak pişmeye bırakılır. Tuz ve pul biber ilave edilerek bir süre kavrulmaya devam edilir. Otlar pişince içine üç yumurta kırılır ve karıştırılarak yemeğin altı kapatılır. Yanında yoğurt ile birlikte servis yapılır.

Etiketler:




Yorum Yaz