Gerdan Tatlısı

Gerdan Tatlısı

Gerdan Tatlısı için gerekli malzemeler:
1 adet koyun gerdanı
3 su bardağı toz şeker
20 adet kuru kayısı
20 adet kuru erik
3-4 adet karanfil
½ su bardağı çam fıstığı
1 adet çubuk tarçın
1.5 paket damla sakızı

Gerdan Tatlısı Yapılışı:
1- Kuru erik ve kayısılar 1 gün boyunca suda bekletilir.
2- Gerdanın yağları ayıklanır.
3- Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ilave edilerek kısık ateşte kaynatılır. Kaynarken üzerinde oluşan köpük kevgirle alınır.
4- Kuzu gerdan iyice piştikten sonra soğumaya bırakılır ve soğuduktan sonra süzülür, etleri ayrılır. Etler arasında kalan yağ ve sinirler lif şeklinde ayrılır.
5- Ayıklanan etler tencereye aktarılır ve süzülen et suyu ilave edilerek orta ateşte tekrar kaynatılır.
6- Kaynayan karışıma suda bekletilmiş erik/kayısılar ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
7- Kayısıların yumuşamasına yakın tarçın, karanfil, çam fıstığı ve şeker ilave edilir ve karıştırılır.
8- Son olarak üzerine az şekerle dövülmüş damla sakızı eklenir ve bir süre daha pişirilir.
9- Piştikten sonra sıcak olarak ikram edilir.

Etiketler:




Yorum Yaz