Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi

Ramazan ayının en vazgeçilmez tatlılarından biri güllaçtır. Süt ve gül suyu kullanılarak yapımı sağlanır. Güllaç yapımında önemli noktalardan biri kullanılan güllaç yaprağının parlak ve beyaz olması, güneş ışığını geçirmiş olmasıdır.

Malzemeler:
1 adet hazır taze güllaç
200 g ince çekilmiş ceviz
½ su bardağı vişne reçeli taneleri
5 su bardağı süt
4 çay bardağı toz şeker
½ çay kaşığı vanilya
¼ su bardağı gül suyu

Yapılışı:
1- Hazır alınan güllaç yaprakları kenarlarından 1 cm kalınlığında kesilir.
2- Tencerenin içerisine şeker, süt ve vanilya koyularak karıştırılır ve 3 dakika kaynatılır.
3- Geniş ve yuvarlak borcam kabına kaynayan süt dökülür ve soğutulur.
4- Güllaç yaprakları borcam kabındaki süte teker teker batırılır ve başka bir tepsiye aktarılarak elle buruşturulup şekil verilir.
5- Güllacın yumuşak olması için her yaprağı borcama döşendikten sonra üzerine 1 çay kaşığı süt serpilir.
6- Her üç yaprakta bir ince çekilmiş ceviz serpilir. Bu işleme güllaç yaprakları bitinceye kadar devam edilir.
7- Üzerine vişne reçeli taneleri serpilerek 15 dakika bekletilir.
8- Son olarak üzerine ince çekilmiş ceviz serpilerek servise hazır hale getirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz