Havuç Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi

Havuç Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi

Havuç Çorbası için gerekli malzemeler:

3 Adet büyük boy havuç

6 Su bardağı et suyu

3 Çorba kaşığı sıvı yağ

1 Su bardağı su

2 Su bardağı süt

2 Kahve fincanı un

2 Adet yumurta sarısı

Havuç Çorbası yapılışı:

Havuçları ince ince doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvı yağ içinde hafifçe öldürün.

Sonra 1 su bardağı suda haşlayın ve iyice yumuşak bir hale getirin.

Süzgeçten geçirip, püre haline getirin.

Bir tencerede 6 su bardağı et suyu, tuz ve püre haline getirmiş olduğunuz havuçları koyup kaynamaya birikin.

1 Çorba kaşığı sıvı yağda unu kavurun.

Karıştırarak 2 su bardağı süt ilave edin.

Yumurta sarılarını ilave ederek iyice karıştırın.

Ateşten aldığınız havuçlu karışıma azar azar dökerek bir taraftan da karıştırarak kaynama derecesine gelince bir taşım kaynatıp, ocaktan alın.

Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Etiketler:





Yorum Yaz