Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta

Havuçu Pasta için gerekli malzemeler:
Kek için:
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
2 su bardağı şeker
½ su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı havuç rendesi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz

Krema için:
750 mL süt
6 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 kibrit kutusu margarin
1 paket vanilya

Üzerine:
Havuç rendesi

Yapılışı:
Kekin hazırlanışı:
1- Derin bir kabın içine yumurta ve şeker koyularak kabarıncaya kadar mikserle karıştırılır.
2- Üzerine sırayla yağ, elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilerek 1 dakika daha karıştırılır.
3- Son olarak rendelenmiş havuç ve ince dövülmüş ceviz eklenerek kaşıkla karıştırılır.
4- Hazırlanan karışım önceden yağlanmış kek kabına aktarılır.
5- Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
6- Fırından çıkan kek soğutulur ve kek kalıbından çıkartılarak ortadan ikiye kesilir.
7- Kekin bir yarısına hazırlanan krema sürülerek diğer kek üstüne kapatılır.
8- Kremanın geri kalan kısmı kekin üstüne sürülerek havuç rendesiyle süslenir.
9- Buzdolabında en az 2 saat bekletildikten sonra servise hazır hale getirilir.

Kremanın hazırlanışı:
1- İçi su dolu bardağın içine un, nişasta ve şeker koyularak pürüzsüz hale getirilir.
2- Tencerenin içine süt koyularak kaynatılır.
3- Kaynayan süte unlu karışım ilave edilerek pişirilir.
4- Pişen kremanın ateşi söndürülerek tereyağı ve vanilya eklenerek mikserle 2-3 dakika karıştırılır.

Etiketler:




Yorum Yaz