İğnelik Kavurma Tarifi

İğnelik Kavurma Tarifi

İğnelik Kavurma için gerekli malzemeler:
1 bağ iğnelik otu
1 adet kuru soğan
2/3 adet taze soğan
1 pırasa
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak, zeytinyağı

 

İğnelik Kavurma Hazırlanışı:
Yeteri kadar zeytinyağını tavada kızdırdıktan sonra kuru soğanı, taze soğanı, pırasayı ince doğrayarak tavaya koyulup kavrulur. Kavrulan malzemenin içine domates ve biber salçası ilave edilir. Daha sonra içine yıkanmış ve ince doğranmış iğnelik otları ilave edilir. Pişene dek kavrulur. Üzerine baharatlat ilave edilir ocağın altı kapatılır. Üzerine sos olarak sarımsaklı yoğurt dökülür.

Etiketler:




Yorum Yaz