İrmik Helvası

İrmik Helvası

Bir zamanlar Osmanlı mutfağının en çok pişirilen tatlılarından biriydi. Bu tatlıdaki en önemli nokta pişirirken sürekli karıştırmaktır. Ayrıca helvası bakır tencerede piştiği zaman daha lezzetli olur.

Malzemeler:
1.5 su bardağı irmik
150 g tereyağı
30 g dolmalık fıstık
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı toz şeker (demlenirken üzerine serpmek için)
2 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
1- Tencereye tereyağı koyularak eritilir.
2- Üzerine irmik ilave edilerek kısık ateşte açık pembe renk elde edinceye kadar kavrulur.
3- Bu karışıma dolmalık fıstık eklenerek birkaç dakika daha kavrulur.
4- Diğer taraftan süt ve şeker başka bir tencerede harlı ateşte kaynatılır.
5- Hazırlanan süt şeker karışımı kavrulan irmiğin üzerine dökülür.
6- Delikli kepçe ile karıştırılarak tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte 15 dakika pişirilir.
7- Son olarak üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edilir ve 5 dakika daha kısık ateşte pişirilir.
8- Pişen irmik helvası 15 dakika demlenmeye bırakılır.
9- Demlenen helvaya tarçın serpilerek servise hazır hale getirilir.

Etiketler: ,




Yorum Yaz