Isırganlı Börek Tarifi

ısırganlı börek

Börek Tarifleri, Ege Yemekleri

20 Kasım 2012

ekledi.

Yorum Yaz

1627 kez incelendi.

Isırganlı Börek için gerekli malzemeler:
½ kg
½ kg tuzlu lor,
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 ,
1 yumurta
yağ, tuz, karabiber

Isırganlı Börek yapılışı:
Isırganlar iyice ayıklanıp temizlendikten sonra haşlanır. Haşlanan ot süzüldükten sonra yağ ve lorla karıştırılır. İsteğe göre tuz eklenebilir. Hazırlanan iç biraz soğumaya bırakılır. Yufkalar 2’ye bölünür. Hazırlanan iç yufkaya sarılır. Yufka yuvarlanarak gül şeklinde tepsiye dizilir. Tepsideki börekleri fırına koymadan önce üzerlerine 1 yumurta sarısı sürülür. 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirilir.

Etiketler: , , ,




Yorum Yaz

google sitemap - google görsel sitemap

domain DMCA.com