Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Börek için gerekli malzemeler:
2 adet yaprak yufka
1 su bardağı süt
3 adet orta boy yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
250 g ıspanak
2 adet küçük boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
çörekotu ve susam

Ispanaklı Börek yapılışı:
1- Geniş bir kasenin içinde süt, yoğurt, sıvıyağ, 2 adet yumurta ve son kalan yumurtanın akı koyularak çatalla çırpılır.
2- Diğer taraftan soğanın kabukları soyularak rondodan geçirilir.
3- Ispanak iyice yıkandıktan sonra incecik kesilir.
4- Tavanın içerisine az miktarda sıvıyağ koyulur ve soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar pişirilir. Son olarak üzerine ıspanak, tuz ve karabiber eklenerek kavrulur.
5- Bütün yaprak yufka tezgahın üzerine serilir ve yukarıdaki karışım fırça yardımıyla sürülür.
6- Yufkanın üzerine kavrulmuş ıspanak koyularak sigara böreği gibi sarılır ve bıçak yardımıyla kesilir.
5- Bu işleme tüm yufkalar bitinceye kadar devam edilir ve buzdolabında 20 dakika bekletilir.
6- Küçük çukur bir kasenin içine son kalan yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyularak karıştırılır.
7- Buzdolabında bekletilen börekler tepsiye dizilir ve yumurtanın sarısı sürülerek üzerine çörekotu ile susam serpilir.
8- Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz