Ispanaklı Pasta

Ispanaklı Pasta

Ispanaklı pasta mı olur demeyin, oluyor hem de çok güzel oluyor. İsmi yadırgansa da ıspanaklı pasta diğer pastalarla yarışabilecek nitelikte.

Ispanaklı Pasta
için malzemeler:
3 adet orta boy yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı ıspanak püresi
½ su bardağı yağ
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya ekstraktı

Kreması için:
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya

Süslemek için:
½ paket krem şanti
3 çorba kaşığı kakao

Ispanaklı Pasta Yapılışı:
1- Ispanak bol suda iyice yıkandıktan sonra kaynayan suyun içerisinde 5 dakika boyunca haşlanır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra rondodan geçirilerek püre haline getirilir.
2- Bir kabın içerisine yumurta ve şeker ilave edilerek mikser yardımıyla köpük kıvamına gelene kadar çırpılır.
3- Bu karışıma sırayla yağ ve ıspanak püresi eklenir ve çırpılır.
4- Son olarak üzerine elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ekstraktı ilave edilir ve 2-3 dakika daha karıştırılır.
5- Bu kek karışımı önceden 170 oC’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
6- Diğer taraftan pastanın kreması pişirilir. Bunun için süt, un, şeker, vanilya ve yumurta sarısı bir tencereye koyulup orta ateşte göz göz oluncaya kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.
7- Süslemek için üzerinde yazan tarife göre krem şanti pişirilir ve son olarak kakao ile karıştırılarak buzdolabında 10 dakika bekletilir.
8- Pişen kek soğuduktan sonra ortadan ikiye kesilir. Kesilen kekin iç veya kenar kısımlarından kek ayrılıp rondodan geçirilir.
9- Hazırlanan krema kekin birinci katına sürülür ve ikinci katı üzerine yerleştirilerek krem şanti ile süsleme yapılarak kekin her tarafı kaplanır.
10- Buzdolabında soğuduktan servise hazır hale getirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz