Izgara Somon

Izgara Somon

Izgara için gerekli malzemeler (4 kişilik):
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı bal
450 gr. temizlenmiş kuşkonmaz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan
2 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı soya sosu
4 somon fileto
tuz ve karabiber

Izgara Somon hazırlanışı:
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tereyağı ve esmer şekeri bir kaseye alın. Mikrodalga fırında yaklaşık 30 saniye eritin. Hardal, soya sosu ve balı ilave edip karıştırın.

Kuşkonmazları bir çorba kaşığı zeytinyağı, permesan, tuz ve karabiberle tatlandırın. Fırın tepsisine dizin ve hafifçe diri kalacak şekilde yaklaşık 10-12 dakika pişirin.

Diğer tarafta, kalan yağı fırına girebilen bir tavada yüksek ateşte ısıtın. Somon filetolarını tuz ve karabiberle tatlandırıp, etli kısmı alta gelecek şekilde tavaya alın. Rengi değişinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Arkalarını çevirin, ballı hardallı karışımın yarısını fırçayla üzerlerine sürün ve fırına verin. Katılaşmasına izin vermeden, çıtır çıtır oluncaya kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin. Pişen filetoları fırından alın ve kalan ballı hardalı üzerlerine sürün. Kuşkonmazla birlikte servis yapın

Etiketler: ,




Yorum Yaz