Kabak Mücveri

Kabak Mücveri

Türk mutfağının lezzetli tariflerinden biri de kabak mücveridir. Evde kabağı yemek olarak yemek istemeyenler mücver yapabilir. Özellikle teflon tavada yapılan kabak mücveri çok sağlıklı ve kızartılmışına göre oldukça az kalorilidir.

Malzemeler:

2 adet sakız kabağı
½ demet taze soğan
½ demet dereotu
100 gr beyaz peynir
1 adet yumurta
2.5 yemek kaşığı un
Bir tutam tuz (kullanılan peynire göre karar verilir)
1.5 su bardağı çiçek yağı

Yapılışı:
1- Kabaklar iyice yıkanıp uç kısımlarından kesilir ve kabukları soyulur.

2- Soyulan kabaklar incecik rendelenir ya da dörde bölünüp rondodan geçirilir ve eğer sulu olursa süzdürülür.

3- Diğer taraftan taze soğanlar iyice yıkanıp ince bir şekilde doğranır.

4- Dereotu iyice ykandıktan sonra incecik kesilir.

5- Tuzu alınmış beyaz peynir rendelenir veya rondodan geçirilir.

6- Rendelenmiş kabağa, tuz hariç diğer malzemeler ilave edilir ve homojen bir şekilde karıştırılır.

7- Önceden kızdırılmış tavaya çiçek yağı ilave edilip kızdırılır ve yemek kaşığı yardımıyla tavaya mücver karışımı dökülür. Her iki tarafı da kızartılır ve kevgirle yağını süzülür.

8- Son olarak üzerine tuz ilave edilip servise hazır hale getirilir.

Not: Kalori almak istemiyorsanız mücveri teflon tavada da pişirebilirsiniz.

Etiketler: , , ,




Yorum Yaz