Kabak Sufle Tarifi

Kabak Sufle Tarifi

Kabak Sufle Malzemeler :
4 adet orta boy kabak
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
4 tatlı kaşığı zeytinyağı
350 g tam yağlı beyaz peynir
1 demet dereotu

Kabak Sufle Yapılışı :
1- Derin bir kabın içinde yufkalar parçalanır.
2- Kabak iyice yıkandıktan sonra soyulur ve rondodan geçirilerek başka derin bir kaba aktarılır.
3- Peynir ve iyice yıkanmış dereotu rondodan geçirilerek kabakla karıştırılır.
4- Kabaklı karışım yufkaların bulunduğu kaba eklenir ve homojen oluncaya kadar karıştırılır. Eğer içine koyulan peynir tuzsuz ise karışıma tuz ilave edilir.
5- Borcam kabının tabanı yağlanır ve hazırlanan karışım borcama dökülerek üzeri düzleştirilir. Buzdolabında 1 saat bekletilir.
6- Başka bir kapta süt ve yumurta çırpılır ve buzdolabından çıkartılan karışımın üzerine dökülür.
7- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 40-45 dakika) pişirilir.

Kabak Sufle Nasıl Yapılır

Etiketler:




Yorum Yaz