Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek

Kağutta Levrek için gerekli malzemeler (2 kişilik):
250 gr. ince dilimlenip jülyen doğranmış
185 gr. çapraz şekilde üçe kesilmiş sultani bezelye
125 gr. dilimlenmiş havuç
4 adet
1 adet limon
1,5 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
2 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze
Yağlı kağıt

Kağutta Levrek hazırlanışı:
Fırını 215 dereceye ayarlayın. Her biri 45 santimetre uzunluğunda dört parça yağlı kağıt kesin. Her parçayı ikiye katlayın, katladığınız yeri merkez alarak her iki tarafa büyük bir yarım kalp çizin. Katladığınız yeri açınca büyük bir kalp olacaktır. Kenarları makasla keserek kalp şekli elde edin.

Sebzeleri mikrodalga fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Üzerine 4 çorba kaşığı su ilave edin. Mikrodalga fırında yüksek ısıda 4 dakika pişirin. Fırından alarak suyunu süzün. Kağıtların ortasına sebze karışımını paylaştırın. Balık filetolarını sebzelerin üzerine yerleştirin. Tuz ve karabiber serperek tatlandırın.

Limonu ikiye bölün, yarısını 8 ince halka şeklinde dilimleyin. Kalan limonun suyunu sıkın. Tereyağı, limon suyu ve tarhun otunu çırparak karıştırın, balıkların üzerine sürün. Her balığın üzerine 2 dilim limon yerleştirin. Yağlı kağıdın kenarlarını üste doğru büzerek katlayın, açılmaması için sıkıca bağlayın. Hazırladığınız paketleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aktarın.

Fırında 12 dakika ya da paketler şişerek kabarana kadar pişirin. Servis tabaklarına laın. Paketleri keserek açın ve hemen servis yapın.

Etiketler: , , , , ,




Bu yazı için 2 yorum yapıldı:

  1. Ayça diyor ki:

    Tüm eve sinen şu kokusu olmasaydı da balığa bayılan eşime her gün balık pişirsem! :)

  2. Meliha diyor ki:

    Levrek için yapılabilecek en güzel tariflerden biri!

Yorum Yaz