Kakaolu Şantili Pasta

Kakaolu Şantili Pasta

Kakaolu Şantili Pasta için gerekli malzemeler

Keki için

    • 3 yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı çiçekyağı
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 su bardağı un

Kreması için

    • 750 ml süt
    • 3 kahve fincanı un
    • 1 kahve fincanı şeker
    • 1 yemek kaşığı margarin
    • 1 paket krem şanti

Üstü için

  • 1 paket çikolata sosu
  • 500 ml süt

 

Kakaolu Şantili Pasta yapılışı

  1. Önce kekimizi hazırlayacağız. Bir kabın içinde yumurta ile toz şeker eritildikten sonra kek için sayılan diğer malzemeler(sütün sadece 1 bardaklık kısmı kullanılacak) de eklenip karıştırılır. Elde edilen karışım büyük dikdörtgen borcam tepsiye dökülür. 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılınca üzerine 1 bardak soğuk süt dökülür.
  2. Bir tencereye 750 ml süt konur, üzerine 3 kahve fincanı un, şeker ve margarin ilave edilip iyice karıştırılır. Koyu bir kıvama gelene kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.
  3. Bir paket krem şanti, 1 su bardağından 2 parmak noksan sütle çırpılır. Sonra soğumaya bıraktığımız muhallebiye eklenir. Birbirine iyice karıştırıldıktan sonra kekin üzerine dökülür ve iyice yayılması sağlanır.
  4. 1 paket çikolata sosu, paketin üzerinde yazılı olan tarife göre hazırlanır ve pastamızın üzerine dökülür.
  5. Pasta soğuması için buzdolabına konur. Servis yapılırken isteğe bağlı olarak üzerine hindistan cevizi serpilebilir.

Etiketler:




Yorum Yaz