Kakaolu Şantili Pasta

Kakaolu Şantili Pasta için gerekli malzemeler
Keki için
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı çiçekyağı
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Kreması için
- 750 ml süt
- 3 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket krem şanti
Üstü için
- 1 paket çikolata sosu
- 500 ml süt
Kakaolu Şantili Pasta yapılışı
- Önce kekimizi hazırlayacağız. Bir kabın içinde yumurta ile toz şeker eritildikten sonra kek için sayılan diğer malzemeler(sütün sadece 1 bardaklık kısmı kullanılacak) de eklenip karıştırılır. Elde edilen karışım büyük dikdörtgen borcam tepsiye dökülür. 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılınca üzerine 1 bardak soğuk süt dökülür.
- Bir tencereye 750 ml süt konur, üzerine 3 kahve fincanı un, şeker ve margarin ilave edilip iyice karıştırılır. Koyu bir kıvama gelene kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.
- Bir paket krem şanti, 1 su bardağından 2 parmak noksan sütle çırpılır. Sonra soğumaya bıraktığımız muhallebiye eklenir. Birbirine iyice karıştırıldıktan sonra kekin üzerine dökülür ve iyice yayılması sağlanır.
- 1 paket çikolata sosu, paketin üzerinde yazılı olan tarife göre hazırlanır ve pastamızın üzerine dökülür.
- Pasta soğuması için buzdolabına konur. Servis yapılırken isteğe bağlı olarak üzerine hindistan cevizi serpilebilir.