Kalburabastı

kalburabastı tarifi

Tatlı Tarifleri

16 Aralık 2012

ekledi.

Yorum Yaz

6559 kez incelendi.

Ailece, özellikle bayramlarda yapmayı tercih ettiğimiz, çok güzel bir şerbetli tatlıdır kalburabastı.

Kalburabastı için malzemeler:
Hamur için;
3 su bardağı un
200 g margarin
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 veya 2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz


Şerbet için;

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
5-6 damla limon suyu

kalburabastı tarifi

Kalburabastı yapılışı:
Hamurun hazırlanışı;
1- Margarin ve un çukur, geniş bir kaba alınıp iyice karıştırılır. Üzerine sırayla yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve kabartma tozu ilave edilerek hamur haline getirilir. Diğer taraftan fırının sıcaklığı 190 oC’ye ayarlanır.
2- Hazırlanan hamurun üzeri bir bezle örtülür ve 10 dakika dinlenmeye bırakılır.
3- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp rendenin deliklerinden geçirilerek ortası açılır ve içine ceviz yerleştirilip kapatılır.
4- Önceden kızdırılan fırının içerisine kalburabastı yerleştirilir. Pişirme süresi yaklaşık 10-15 dakikadır. Pişirme süresi, kalburabastıların pembeleşmesine göre de ayarlanabilir.
5- Kalburabastılar fırından çıkar çıkmaz hemen üzerine soğuk olarak şerbet gezdirilir.
6- Kalburabastılar şerbeti iyice çektikten sonra servis yapılır.

Şerbetin hazırlanışı;
1- Şeker ve suyu bir tencereye alınıp kaynatılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyu ilave edilip bir süre daha kaynatılır.
2- Pişirilen şerbet soğumaya bırakılır.

Not: Kalburabastı yapımında en önemli nokta, kalburabastı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır.

Etiketler: , ,




Yorum Yaz

kolay yemek tarifleri - kolay yemek tarifleri - google sitemap - google görsel sitemap - izmirliyiz.com - guzelbirgun.com

domain DMCA.com