Karadutlu Lor Tatlısı

Karadutlu Lor Tatlısı

Bu tatlıyı ilk kez İzmir’in Tire ilçesinde yemiştim. İlk gördüğümde lor peyniri ve karadutun uyumlu olabileceği hiç aklıma gelmemişti. İkram edilen tatlıdan bir çatal alınca tadına doyum olmadı ve bir çırpıda bütün tabağı silip süpürdüm. Özellikle kahvaltılarda yemek için çok hafif bir tatlıdır.

Malzemeler:
500 g tatlı lor
500 g dut
3.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
½ adet limon

Yapılışı:
1- Dutlar iyice yıkanıp sapları ayıklanır.
2- Tencerenin içerisine şeker ve su koyularak kaynatılır.
3- Kaynayan şerbetin içerisine dut ilave edilerek bir süre daha kaynatılır.
4- Reçel kıvamı elde edilince limon suyu ilave edilerek soğumaya bırakılır.
5- Tatlı lor peyniri dilimlenerek bir tabağa aktarılır.
6- Üzerine dut reçeli gezdirilerek servise hazır hale getirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz