Karnabahar Haşlama

Karnabahar Haşlama

kış aylarının sağlıklı sebzelerinden biridir. Özellikle E-vitamini açısından oldukça zengindir. Ayrıca kansere karşı koruyucu madde ve antioksidan maddeler içermektedir.

Malzemeler:
1 adet küçük boy karnabahar
½ adet limon
1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağı

Yapılışı:
1- Karnabahar sap kısımlarından kesilir ve çiçek kısımlarından parçalara ayrılarak bol suda iyice yıkanır.
2- Diğer taraftan tencereye su koyularak kaynatılır ve tuz ilave edilir.
3- Kaynayan suyun içerisine karnıbahar çiçekleri eklenir ve 7-8 dakika boyunca haşlanır. Haşlanan karnabahar çatal batacak kıvama geldiyse pişme işlemi sonlandırılır.
4- Pişen karnabahar süzülür ve soğumaya bırakılır.
5- Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirilerek servise hazır hale getirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz