Karnabahar Kızartması

Karnabahar Kızartması

, kış aylarının en çok tüketilen sebzelerinden biridir. C vitamini açısından zengin bir sebzedir. İşten yorgun argın gelindiği zaman veya ders çalışmaktan yemek hazırlamaya fırsatı olmayanlar için en pratik yemeklerden biridir. Pişerken eve sardığı koku muhteşemdir, insanın yedikçe yeme duygusunu daha da arttırır.

Malzemeler:
1 adet orta boy karnıbahar
2 adet orta boy yumurta
3 çorba kaşığı un
½ çay kaşığı tatlı toz kırmızıbiber (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
⅓ su bardağı süt

Yapılışı:
1- Karnıbahar iyice yıkandıktan sonra çiçeklerinden ayrılır ve kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar (yaklaşık 5-6 dakika) haşlanır, süzülür.
2- Geniş bir kapta yumurta, un, toz kırmızıbiber ve süt çırpılır.
3- Hazırlanan bu karışıma karnıbaharlar daldırılarak önceden kızdırılmış yağda pişirilir. Eğer çok yağ çekerse karnıbaharlar önce bir peçete üzerine aktarılır ve sonra servis tabağına koyulur.
4- Pişen karnabahar kızartması isteğe bağlı olarak yoğurtla beraber ikram edilir.

Etiketler: , ,




Yorum Yaz