Kaşarlı Mantar Sote Tarifi

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi

Kolay, hafif ve aynı zamanda lezzetli bir yemek tarifi vereceğim bugün sizlere: “Kaşarlı Mantar Sote

Gerekli malzemeler:
250 gr. kültür mantarı
1 adet kuru soğan
1 adet domates(orta boy)
1 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
tuz ve (üzeri için) kaşar peyniri

Kaşarlı Mantar Sote Yapılışı:
İnce kıydığınız kuru soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar çevirin.

Sivri biberi ince ince doğrayın ve soğana ilave edin.

Bir kaç dakika kavurun ve parmak ucu büyüklüğünde doğradığınız mantarları ekleyin.

Mantarlar suyunu salınca, kabuğunu soyup ince ince kıydığınız domatesleri de ilave edin.

Biraz tuz ekledikten sonra bir kaç dakika daha pişirin.

Hazırladığınız mantar soteyi uygun büyüklükte bir borcama aktarın. İsterseniz fırında pişirmeye uygun porsiyonluk alüminyum (tek kullanımlık) kaplara da pay edebilirsiniz.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek, önceden 180 dereceye ısıttığınız fırına yerleştirin.

Kaşarlar eriyince tepsiyi fırından çıkarabilirsiniz.

Kaşarlı Mantar Soteniz hazır! Afiyet olsun…

Etiketler:





Yorum Yaz