Kavun Nasıl Seçilir?

Kavun Nasıl Seçilir?

Kavunun ağır ancak çok büyük olmamasına dikkat edilmelidir. Dip kısmına parmakla bastırarak yumuşak olup olmadığı kontrol edilmelidir. Dibi yumuşak olanı tercih edilmelidir. İyi kavunun anlaşılmasında koku da bir diğer etmendir. Kavunu koklamaktan çekinmeyin, hoş kokulu kavunun iyi çıkma olasılığı yüksektir. Son olarak kavunun sapı üzerindeyse ve yeşilse fazla beklememiş, taze olduğu anlaşılabilir.

(*)Ülkemizdeki Kavun Çeşitleri: Hasan Bey Kavunu, Düz Sarı Kavun, Sarı Dilim Kavun, Düz Beyaz Kavun, Siyah Dilim Kavun, Beyaz Dilim Kavun, Gönen Beyaz Kavun, Balıkesir Altınbaş Kavun, Manisa Kırkağaç Altınbaş Kavun, Manisa Kırkağaç Dalaman Kavun, Kıvırcık Sarı Dilim Kavun.

Güzel, tatlı bir kavun seçmenin incelikleri nelerdir sizce?

Etiketler:

sponsorlu bağlantılar

Bu yazı için 1 yorum yapıldı:

  1. Erdem dedi ki:

    Kavunun alt kısmının yani dibinin biraz yumuşak olması iyidir diye biliyorum. Kokusuna da bakılabilir. Genellikle güzel kokan kavunun içi de iyi çıkıyor. Bahsettiğim kriterlere uyan ve çok büyük olmayan bir kavun seçmenizi önerebilirim. Ama yine de şans faktörü söz konusu…

Yorum Yaz