Kaymaklı Kurabiye

Kaymaklı Kurabiye

Kaymaklı Kurabiye için gerekli malzemeler:
2 adet yumurta
½ paket margarin (oda sıcaklığında)
100 g kaymak (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4.5 su bardağı un

Kaymaklı Kurabiye yapılışı:
1- Derin bir kabın içerisine 1 adet yumurta, diğer yumurtanın sarısı, margarin, kaymak, pudra şekeri, kabartma tozu ve un koyularak karıştırılır. Un kademeli olarak ilave edilmelidir çünkü hazırlanan hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır.
2- Hazırlanan hamur buzdolabında 15 dakika bekletilir.
3- Tezgahın üzerine azıcık un serpilir ve merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açılarak kalıp yardımıyla kesilir; fırın tepsisine dizilir.
4- Son olarak üzerine yumurta akı sürülür.
5- Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

Etiketler:




Yorum Yaz