Kenton “Manolya Puding”

Kenton “Manolya Puding”

Kenton markasına ait pek çok kaliteli ürün var… Ben Kenton’un en çok pudinglerini sevmişimdir. Sağolsunlar denemem için Manolya (Magnolia) Puding ürünlerinin hem muzlu olanından hem de vanilyalısından göndermişler. Şu an için sadece muzlu manolya pudingi yapma fırsatım oldu. Ürünle ilgili düşüncelerimi paylaşmak istedim…

Muzlu manolya puding aslında muzlu pudingden çok da farklı değil, ancak arasına konan bisküvi tozu katmanları hem şeffaf bardaklarda daha hoş bir sunum sağarken, pudingi daha tatlı bir hale getiriyor. Kutunun üzerinde 4-6 kişilik yazıyor ancak ben pudingi çok sevdiğim için biraz büyük bardaklardan 3 tanesine yaptım. Ancak pakette belirtildiği gibi 4 ila 6 bardağa pay etmeniz daha mantıklı olur çünkü daha az bardağa dökerseniz pek çok kişiye fazla tatlı gelebilir ve bitiremeyebilirler.

Manolya puding gayet güzel bir tatlı, sadece sayabileceğim tek olumsuzluğu pudingin hazırlanması sırasında 2 saatlik buzdolabındaki bekletme süresi. Tamamlandıktan sonraki 1-2 saat donsun diye beklemek zaten zorken, kaplara dökmeden önceki bu 2 saat, hazırlanma süresini oldukça uzatıyor. Hızlıca yapalım bir an önce yiyelim denirse tek sıkıntısı bu : )

muzlu manolya puding tarifi yapılışı

Muzlu Manolya Puding Hazırlanışı

Muzlu Manolya Puding poşetinin tamamını 500 ml. (iki buçuk su bardağı) süte karıştırarak ilave ediniz. Orta sıcaklıktaki ocakta kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynayınca 2-3 dakika karıştırarak pişiriniz. Oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutup, daha sonra buzdolabında en az 2 saat bekletiniz.
Buzdolabından aldığınız pudingin üzerine krema karışımını ilave edip elektrikli mikser ile 20-30 saniye düşük hızda, 2 dakika yüksek hızda çırpınız. Kupların dibine önce bisküvi tozu üzerine hazırladığınız puding karışımını ekleyiniz ve kuplar dolana kadar tekrarlayınız. Hazırladığınız tatlıyı direkt tüketebileceğiniz gibi buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra da tüketebilirsiniz.

Etiketler:





Yorum Yaz